Bližal se je dan, ko bo pri nas rojstni dan praznoval moj mož. Vsako leto smo bili brez torte, ker nas je prehitel čas in ker smo na koncu vedno rekli, da torte ne potrebujemo. Letos pa sem jaz poskrbela že prej za to in se pozanimala, kje pečejo dobre rojstnodnevne torte in koliko stanejo. Bila sem presenečena, ker sem zvedela, da ena gospa peče zelo dobre rojstnodnevne torte in da niti niso drage. 

Tako sem se že prej vse zmenila, najtežje se je odločiti za okus, zato sem enostavno izbrala dva okusa, da bodo vsi srečni in zadovoljni. Tisti dan, sem na skrivaj šla po torto in jo skrila v delavnico. Ko smo pripravili kosilo, je moj mož mislil, da je to vse in torte resnično ni pričakoval, zato je bilo še toliko lepše, ko smo mu zapeli vse najboljše in prinesli torto. 

Vedela sem, da ima najraje čokoladno torto, tako sem spet bila malo nagajiva in naročila torto, katera je bila zunaj oblita z vanilijevo kremo in znotraj dveh okusov, čokoladnega in sadnega. Ko sem dala možu nož naj torto razreže, sem mu jo nastavila na tisti strani, da je odrezal prvi kos, ki je bil saden. Videlo se mu je na obrazu, da si je želel čokoladne torte, vseeno pa je ostal tiho in se sprijaznil z sadno. No, potem pa smo ga prosili, naj za otroke nareže torto na drugo strani, ker je bila na vrhu bolj zanimiva. Ko je zarezal na drugi strani, pa so se mu zaiskrile oči, ni pričakoval čokoladne rojstnodnevne torte, bil je srečen, ta nasmeh ne bom pozabila, kako širok je bil. 

Tako smo osrečili našega člana, od  tega leta naprej so rojstnodnevne  torte naša stalnica, kajti ni pravega rojstnega dne brez torte, torta je pika na i in mora biti, kajti naredi človeka srečnega, prikrade se tisti nasmeh, ki za rojstni dan mora biti.