Babica od prijateljice je pred kratkim imela poseg, ki se mu reče imunoterapija in ki naj bi ji zelo pomagala. Najprej sem pomislila, da je zbolela za rakom, ker sem enkrat prebrala, da se imunoterapija uporablja tudi za to. Ko mi je povedala, da je bila imunoterapija narejena za neko alergijo, sem se prav oddahnila. Ne bi ji želela tega, da gre njena babica pri teh letih čez to zahtevno bolezen. No, tega v resnici ne privoščim nikomur.

Ko sva se s prijateljico nadaljevali klepet in mi je malce več razložila o tem, kaj je imunoterapija in kako poteka ter kaj vse se rešuje s to terapijo, mi je bilo vse skupaj vedno bolj zanimivo. Včasih je takšne podatke dobro vedeti, da lahko to delim naokoli, ko nekdo kaj podobnega potrebuje. Ne vem, če bom to jaz, tista, da bo imunoterapija nekaj, za kar se bom morala odločiti, lahko pa, da bo kdo, ki ga poznam in bo v nekem trenutku iskal kakšno rešitev na tem področju.

Ko sva zaključili pogovor, sem šele dobro pogledala okoli sebe in videla, da se pripravlja na nevihto. Delovalo je, kot da imava le še pet minut, preden se lahko skrijeva na varno. Takoj sva pobrali vse, kar sva imeli in odšli v kavarno, dokler je še kakšna miza notri prosta in se varno namestili.

Ni bilo dolgo časa, ko se je dež ulil, kot že dolgo ne. Na srečo ni grmelo ali pihalo, ampak je le deževalo. Še dobro, ker bi bil drugače prizor res nevšečen. Nekaj časa sva obe komentirali nevihto in dež in sva bili veseli, da sva zadnji hip odšli naravnemu tušu, potem sva pa spremenili temo. Pogovor sva nadaljevali o dopustih, saj sva predelali vse kar je bilo pomembno v zvezi s tem za kaj vse, je imunoterapija dobra in kaj se lahka s tem pozdravi.

Ko je beseda imunoterapija lahko tako dvomljiva, da prehitro pomislim na najhujše