Bioenergija je zelo učinkovita metoda naravnega zdravljenja, ki ima sposobnost omiliti ali celo odpraviti številne psihične težave in bolezni. Najpogostejši bolezenski simptomi in znaki ter bolezni, ki imajo psihični vzrok, so: tesnoba, napadi panike, depresivno razpoloženje in bipolarna motnja. Omeniti velja tudi kronično utrujenost in pomanjkanje elana ter energije, ki imajo zelo pogosto tudi psihični vzrok. Bioenergija predstavlja zelo učinkovito obliko pomoči v vseh zgoraj omenjenih primerih.

V razvitem svetu, kjer se večina ljudi peha za denarjem in je za to pripravljena žrtvovati svoj prosti čas, se mnogi prej ali slej znajdejo v začaranem krogu. Ugotovijo, da so utrujeni in nimajo energije za opravljanje svojega poklicnega dela ter izpolnjevanje domačih obveznosti. Velikokrat si na začetku sploh ne priznajo, da so se predolgo izpostavljali prevelikim psihičnim in telesnim obremenitvam. Od sebe so zahtevali in pričakovali preveč. Nekateri med njimi rinejo še naprej z glavo skozi zid, drugi pa se ustavijo in si vzamejo čas za razmislek. Mnogi spoznajo, da s takim načinom življenja ne morejo več nadaljevati. Odločijo se za spremembo. Po navadi najprej poiščejo pomoč pri uradni medicini, ki pa za zdravljenje večinoma uporablja medikamentozno terapijo, ki ima v zelo velikem številu tudi neprijetne ali pa celo škodljive stranske učinke.

V primerih, da jim konvencionalna medicina ne more pomagati odpraviti njihovih težav ali pa da si želijo zdravljenja brez stranskih učinkov, postane naravno zdravljenje zelo dobra zelo dobra opcija. Znano je, da je prav bioenergija ena izmed najuspešnejših metod med naravnimi oblikami zdravljenja, ki se lahko pohvali z zelo dobrimi rezultati na področju odpravljanja težav s področja psihičnega zdravja in počutja. Mnogi klienti, ki so obiskali bioterapevta ali pa so se zdravili z njegovo pomočjo na daljavo, poročajo o zelo dobrih rezultatih. V nekaterih primerih je uspešnost zdravljenja z bioenergijo skoraj stoodstotna.