K sreči je sodobno zobozdravstvo zelo napredovalo in na voljo so številne zelo učinkovite rešitve, ki so lahko izvedene v relativno kratkem času. Če je nekoč izpad zobu ali več zob hkrati predstavljal izjemno težavo, se ta lahko reši na dovolj preprost pa tudi na skorajda povsem neboleč način. Zobna estetika v tem primeru ponuja rešitev, ki se imenuje zobni implantati.

Zobni implantati oziroma zobni vsadki pa so samo ena od številnih storitev, ki jih ponuja sodobna zobna estetika. Obstajajo še druge. Med najbolj priljubljenima pa sta zagotovo še zobna protetika ter zobne luske.

Kaj so zobne luske in kaj omogočajo

Kot smo omenili zobna estetika ponuja vrsto vrhunskih rešitev, ki so tudi cenovno vse bolj dostopne. Med drugim so zelo priljubljene tudi zobne luske. To so tanke individualno narejene plasti porcelana, ki se jih prilepi na zobe. S tem se spremeni njihova oblika, barva in ne nazadnje tudi sam položaj.

Prav tako nam zobne luske omogočajo, da lahko na dovolj preprost način zmanjšamo ali pa zapremo razmake med zobmi. Narejene so iz trde in kakovostne keramike, ki omogoča, da so zobje dovolj dobro ojačani, prav tako tudi to, da so videti dovolj naravno.

Estetsko beljenje zob

Prav tako zobna estetika ponuja še eno zelo priljubljeno storitev. To je beljenje zob. Takšen postopek načeloma poteka s pomočjo uporabe zelo kakovostnih gelov. Rezultati so praviloma vidni že isti dan, običajno pa trajajo nekje od dveh do pet let. Na to, kako dolgo bodo zobje videti lepi, pa vplivajo zlasti prehranjevalne navade in seveda tudi higienske navade posameznika.

Preden poteka beljenje zob, pa je treba zobe zelo temeljito očistiti. Nato se določi še barvni odtenek zob. S posebnimi materiali se zaščiti dlesen. Na sprednjo ploskev zoba se nanese belilni material. Nato se počaka približno 20 minut, da se belilo izpere z zob.