Vsi vemo, kako neprijetna stvar je vnetje mehurja in skoraj vsak je že enkrat dal to skozi, zakaj pride do vnetja mehurja, pa je druga stvar, lahko pride zaradi:

  • Lahko ga povzroča bakterija Escherichia coli,
  • Ali pa sidrom bolečega mehurja, ki jo povzroča druga vrsta cistitisa.

Pri tej drugi vrsti, pride do vnetje mehurja na drug način, to pa je, ker je naše telo zakisano, to pa se zgodi, ker imamo danes sodobno prehrano, ki pa je veliko bolj nevarna, kot prehrana včasih, ker nam ruši ph ravnovesje našega telesa. Kar malo pomislite, kaj vse daste v usta, včasih tega ni bilo, nekateri se preveč prenajedajo, nekateri, pa vse kar čez dan v službi pojedo in popijejo so roglički in kave. Kako dolgo bo telo zdražalo ta vaš način prehranjevanja, verjamem da ne dolgo, slej ko prej se vam bo ravnovesje čisto porušilo, to pa se bo začelo kazati , da boste dobili vnetje mehurja in še kakšne druge težave z zdravjem.

Če sumite, na tovrstno obolenje vnetje mehurja, potem vam svetujem izločevalno dieto, ki obstaja, da vso hrano in pijačo, ki prispeva k zakisanosti, kot je recimo, sladko, brusnice, kava takoj odstranite iz svojega jedilnika.

Da pa vam bo lažje ugotoviti, za kja gre in ali je vnetje mehurja povezano z zakisanostjo telesa, pa vam lahko predstavim določene siptome:

  • Boleče uriranje
  • Neprestano tiščanje na wc
  • Boleči spolni odnosi
  • Bolečine v spodnjem delu trebuha
  • Vaš urin ima neprijeten smrdeč vonj.

Če vse to opazite, gre sigurno za vnetje mehurja, kakšno vnetje, pa vam naj pove po zdravniških preiskavah vaš zdravnik, ne obotavljajte se in ne ugotavljate sami, ali imate res vnetje mehurja, pojdite do zdravnika, da vam bo dal nadaljno zdravljenje in tako boste lahko pravočasno začeli pravilno zdraviti vnetje mehurja, saj se stvar lahko še kako resno zakomplicira, če se vnetje ne pozdravi.