Bližajo se prazniki, ko bo iz številnih domov zadišala slastna domača potica. Orehova jedrca pa so tista sestavina, ki je odločilna za okus potice. Kljub temu, da bo gospodinja zamesila vrhunsko kvašeno testo, je zelo pomembno, da bo za nadev uporabila le najkvalitetnejša orehova jedrca. Najbolj aromatična in zdrava so tista orehova jedrca, ki jih naberete sami iz svojega drevesa ali pa jih dobite pri nekom, ki jih je sam nabral ter pri tem ni uporabil nobenih kemičnih sredstev, ki se običajno uporabljajo pri njihovem industrijskem pakiranju. Izjema so le tista jedrca, ki so bila pridelana, sušena ter pakirana na ekološki način.

Poudariti velja, da so ekološka orehova jedrca zelo kvalitetna in zdrava ter jih lahko primerjamo z domačimi. Edina njihova slaba lastnost pa je ta, da so mnogokrat precej dražja od običajnih. Kdor nima lastnega drevesa ali pa možnosti, da pride do domačih orehovih jedrc, naj se raje čim večkrat odloči za nakup kvalitetnih ekoloških orehovih jedrc. Pri tej odločitvi naj vas višja cena ne odvrne od nakupa, saj boste zelo kmalu ugotovili, da so ekološko pridelana orehova jedrca veliko bolj okusna ter bodo vaši potici ali gibanici pričarala nepozaben vonj in aromo.

Ekološka orehova jedrca naj bodo vaš skriti adut, ki ga boste uporabili pri peki vaših prazničnih dobrot. Le vi boste vedeli v čem je skrivnost vrhunskega okusa vašega prazničnega peciva, ki ga mnogi ne bodo mogli prehvaliti in se ga bodo še dolgo z veseljem spominjali. Gospodinje, ki so se odločile za peko orehove potice izključno z domačimi ali ekološko pridelanimi orehovimi jedrci, so enotnega mnenja, da ni dobre potice brez najkvalitetnejših orehovih jedrc. Neprekosljiv okus in aroma domače potice, ki ima v nadevu ekološka orehova jedrca, vsekakor odtehtata njihovo višjo ceno. Upamo, da smo vas uspeli prepričati, da se vam splača kupiti kvalitetna orehova jedrca, kljub višji ceni.