Doma smo se odločili, da je po dolgem času napočil trenutek, ko bo potrebno iti v trgovino s pohištvom in kupiti novo sedežno, saj smo doma malo prenavljali dnevno sobo. To pa je vključevalo to, da smo morali prepleskati stene, saj so bile te že nekoliko razpokane in pa tudi razbarvane. Nato pa smo potrebovali še nov regal in pa sedežno, ki pa je bila še najbolj nujen del naše renovacije.

Naša stara sedežna pa je dosti gostom, ki so želeli prespati, predstavljala ležišče. To pa zato, ker se je ta sedežna raztegnila v ležišče. Problem pa je bil v temu, da je bila ta sedežna že tako obrabljena, da to ležišče ni bilo več udobno, ter se je gor zelo težko spalo. Tako pa, ker nismo več meli udobnega ležišča za goste, nismo morali nikogar povabiti, da bi ta lahko prespal.

Nova sedežna je bila obvezna za našo renovacijo dnevne sobe

Tako pa smo se res odpravili v trgovino s pohištvom, kjer smo si šli ogledovati razne sedežne. Iskali pa smo relativno veliko sedežno, saj smo 5 članska družina, ter smo želeli, da bi na njej lahko sedeli vsi hkrati. Poleg tega pa je bilo obvezno, da se sedežna tudi raztegne v ležišče. Material, iz katerega pa bi bila sedežna, pa nas ni motil, saj smo bili čisto zadovoljni z prevleko iz blaga. Sicer se res usnjene sedežne veliko lažje očistijo, vendar so zato tudi veliko dražje, vsaj če gre za kvalitetno usnje.

Tako pa smo po nekaj časa iskanja našli ustrezno sedežno, katera je bila tudi po merah ustrezna za našo dnevno sobo. Tako pa smo bili en korak bližje končani renovaciji naše dnevne sobe. Sledil je le še nakup novega regala, nato pa da še prepleskamo celotne stene, ter bi se lahko nato lotili sestavljanja tega novega pohištva. Celoten nakup pa smo opravili tudi relativno poceni, tako da smo tudi prihranili nekaj denarja.