Slovenska obala je lahko prekrasna, če se tega zavedamo in sploh ni tako slabo dopust preživeti na naši obali, kot je mišljenje večina Slovencev, imamo tudi lepo morje, lepo ponudbo prenočišč, dobre gostilne na obali, čistočo okolice.

Mi smo družina, ki prisega na našo obalo, vedno ko prihaja poletje se že veselimo naše obale, kajti tam dobimo resnično vse, da lahko preživimo kvaliteten letni dopust, tako smo zadovoljni z ponudbo, prenočiščem in vsekakor dobre gostilne na obali poskrbijo za naše lačne trebuščke.

Vsako leto smo gostje Slovenske obale in tako bo tudi še naprej. Nikakor ne pogrešamo drugega morja in počitnic kje drugje. Tukaj dobimo vse kar si želimo in še pogovarjamo se v našem jeziku, tako se počutimo domače, ker pa smo družina z majhnimi otroci, pa nam Slovenska obala paše tudi zaradi bližine doma, saj lahko če je potrebno hitro skočimo domov. 

Kar pa se tiče dobre gostilne na obali, pa je dobro, da našo obalo poznamo, tako ne bomo eni zmed tistih, ki bomo šli v prvo restavracijo ki jo vidimo, vendar se zavedamo, da so dobre gostilne na obali tudi bolj izven mest. Tako lahko potrdimo, da je veliko zelo dobrih gostiln malo izven mest in mi prav radi zahajamo tja. Res je, da hodimo že vrsto let in nismo novinci, nam je obala znana in tako smo že raziskali celotno obalo in dobro vemo, kje so dobre gostilne na obali z različno ponudbo, tako ko si zaželimo pizzo izberemo gostilno z pizzo, ko pa si želimo prestiž pa tudi vemo, katere dobre gostilne na obali imajo to.

Naša obala je prekrasna, samo žal se tega ne zavedamo, kako lepo je dopust preživeti doma na naši obali, lepo morje, čistoča, dobre gostilne na obali, vse to ne prevaga, da bi šla drugam na dopust.