Ste kdaj razmišljali o strešnih sončnih kolektorjih? Sončni kolektorji nudijo odlično možnost za proizvajanje lastne električne energije s pomočjo sonca. Ne glede na to, ali poskušate zmanjšati račune za energijo ali želite imeti okolju prijazen dom, je sončna toplotna energija odlična rešitev za vas. 

Sončna toplotna tehnologija namesto fosilnih goriv za proizvodnjo poceni in okolju prijazne toplotne energije uporablja sončno energijo. Ta energija se uporablja za ogrevanje sanitarne tople vode. Vedeti pa morate, da se sončni toplotni sistemi, ki jih sestavljajo sončni kolektorji, razlikujejo od sončnih fotovoltaičnih sistemov, ki prej proizvajajo elektriko kot toploto. 

Sončni kolektorji omogočajo nižje račune za elektriko

Če še vedno ne poznate vseh prednosti, ki vam jih prinašajo sončni kolektorji, si preberite spodnje informacije. Seveda je najbolj zanimiva informacija zagotovo ta, da lahko s pomočjo kvalitetnih sončnih kolektorjev zmanjšajte račune za elektriko. Sončni toplotni sistemi uporabljajo sončno energijo za ogrevanje vašega doma in znižujejo račune za komunalne storitve do 70 %. 

Sončna svetloba je brezplačna, zato se bodo po namestitvi solarnega sistema močno zmanjšali stroški ogrevanja in tople vode. Postanite torej okolju prijazni. Sončna toplotna energija je namreč naravna energija, ki nima nobenega vpliva na okolje. 

S sončnimi kolektorji ste prijaznejši do okolja

Z uporabo sončne energije namesto fosilnih goriv sončni toplotni sistemi zmanjšajo količino emisij ogljikovega dioksida v ozračje. Če se boste odločili za namestitev, boste deležni tudi določenih davčnih olajšav. Okolje pa vam bo hvaležno, saj vam bodo sončni kolektorji pomagali zmanjšati ogljični odtis. 

Kako najbolje izkoristiti moč, ki jo imajo sončni kolektorji? Najbolje je, da se sončni kolektorji namestijo na streho. Streha je vedno izpostavljena soncu in ni nikoli v senci. S pomočjo dobrih in kvalitetnih sončnih kolektorjih boste sončno svetlobo brez težav pretvarjali v energijo za ogrevanje, v vročo vodo ali v energijo za ogrevanje bazena.